فهرست مطالب

مطالعات رهبری فرهنگی - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1401)

نشریه مطالعات رهبری فرهنگی
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • شهرام بگ زاده صفحات 3-22

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رهبری تعامل گرا بر تعالی منابع انسانی با نقش میانجی مدیریت استعداد در اداره امور مالیاتی استان اردبیل انجام یافت. اطلاعات مربوط به قسمت های نظری این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی تهیه شده اند و اطلاعات بخش عملی به شیوه میدانی از طریق پرسشنامه های استاندارد از نمونه های آماری (250 نفر کارکنان اداره امور مالیاتی استان اردبیل) جمع آوری شده اند. برای سنجش متغیر تعالی منابع انسانی از پرسشنامه «تیمز، باکر و درکس» (1392)، برای سنجش متغیر رهبری تعامل گرا از پرسشنامه «برنارد ام بس» (1390) و نیز برای سنجش متغیر مدیریت استعداد از پرسشنامه استاندارد «شعبان پور و ایگدیر» (1392) استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روش روایی صوری بررسی گردید و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ اندازه گیری شد که به ترتیب عبارت بودند از؛ رهبری تعامل گرا: 0.751 ، تعالی منابع انسانی: 0.744 و نیز مدیریت استعداد: 0.728 . تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون معادلات ساختاری در بسته نرم افزاری «لیزرل» انجام گرفته است و نتایج پژوهش حاکی از آن است که؛ متغیر مدیریت استعداد (با ضریب بتای 0.48) تاثیر رهبری تعامل گرا بر تعالی منابع انسانی را افزایش می دهد. همچنین رهبری تعامل گرا بر تعالی منابع انسانی (با ضریب بتای 0.45)، رهبری تعامل گرا بر مدیریت استعداد (با ضریب بتای 0.60) و نیز مدیریت استعداد بر تعالی منابع انسانی (با ضریب بتای 0.54) تاثیر مثبت معنی داری داشتند.

    کلیدواژگان: رهبری تعامل گرا، تعالی منابع انسانی، مدیریت استعداد
  • محمد حیدری گوجانی*، تقی رحیمی صفحات 23-40

    شرکت ها به منظور رشد و بهبود عملکرد صندوق سهام، به سرمایه گذاری در نیروی انسانی می پردازند و معتقدند نیروی انسانی مجرب و ماهر می تواند در رشد عملکرد صندوق سهام و بازدهی آن نقش موثری داشته باشد؛ البته بیماری کووید 19 نیز ممکن است این اثرگذاری را تغییر دهد . جهت تحلیل فرضیه های پژوهش، جامعه آماری را از بین سال های 1395 الی 1400 و به مدت 6 سال انتخاب نموده و شامل شرکت های بورسی بوده اند که نمونه آماری با روش حذفی و به تعداد 123 شرکت انتخاب شد. روش پژوهش مورد استفاده نیز، روش توصیفی- تحلیلی بوده و داده های پژوهش از نوع تاریخی با مراجعه به صورت ها و گزارشات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران جمع آوری و طبقه بندی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از روش داده های پانل دیتا استفاده شد؛ و در بخش تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی و استنباطی و آزمون های مختلف مربوطه انجام گردید و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Eviews نسخه 9 صورت گرفت. باتوجه به تحلیل مدل رگرسیونی، یافته های پژوهش نشان می دهد که بین کارایی سرمایه انسانی و عملکرد صندوق های سهام در طی کووید 19 در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد به طوری که در این پژوهش براساس آماره t میزان تاثیرپذیری هر دو فرضیه ویژه (تابع ارزش افزوده سرمایه انسانی و دارایی سرمایه انسانی) مشخص شد و با توجه به بیماری کووید 19 نیز می توان گفت رابطه بین کارایی انسانی و عملکرد صندوق سهام کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: کارایی سرمایه انسانی، عملکرد صندوق سهام، بیماری کووید 19
  • محمد آئینی *، هوشنگ رهنما قره خان بیگلو، ناصر وظیفه دمیرچی صفحات 41-62

    وفاداری مشتریان یکی از اهداف اصلی فعالیت های بازاریابی هر سازمانی است و سازمان های مختلف به طرق گوناگون به دنبال جلب وفاداری مشتریان خود هستند، لذا هدف پژوهش حاضر ارزیابی تاثیر ابعاد عشق به برند، هزینه تغییر، ارزش درک شده، کیفیت خدمات ادراک شده، تجربه برند و شهرت برند بر وفاداری به برند با نقش میانجی رضایت از برند و اعتماد به برند می باشد. پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی بوده و بر اساس روش گردآوری داده ها، تحقیق توصیفی و از نظر روش تجزیه و تحلیل داده ها، از نوع همبستگی محسوب می گردد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه مشتریان بانک ملت در سطح شهر مشکین شهر است که تعداد 268 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه به کار گرفته شد. برای آزمون فرضیات پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که کیفیت خدمات ادراک شده مشتری و تجربه برند به صورت غیرمستقیم از طریق رضایت مشتری و اعتماد مشتری بر وفاداری مشتری تاثیر مثبت دارند همچنین ارزش ادراک شده از طریق رضایت مشتری و شهرت برند از طریق اعتماد برند بر وفاداری مشتری تاثیر مثبت دارند. همچنین فرضیه هزینه تغییر برند با وفاداری به برند مورد تایید قرار نگرفت. نتایج تحلیل جانبی نشان داد که متغیرهای رضایت برند، اعتماد برند و وفاداری به برند در وضعیت مناسبی قرار دارند.

    کلیدواژگان: وفاداری به برند، رضایت از برند، اعتماد برند، ارزش ادراک شده، شهرت برند، تجربه برند، کیفیت خدمات ادراک شده، عشق به برند و هزینه تغییر
  • جواد عالی، ابراهیم دادفر *، عالیه سپه صفحات 63-77

    هدف اصلی تحقیق، بررسی اهمیت/وزن نسبی سلامت و پاسخگویی سازمانی در افزایش اعتماد سازمانی معلمان مقطع راهنمایی شهرستان پارس آباد می باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 199 نفر انتخاب گردید و پاسخ دهندگان با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای گزینش شدند. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی برای طبقه بندی، تهیه نمودارها و جداول فراوانی استفاده گردید و برای آزمون فرضیه ها، ابتدا جهت آگاهی از نرمال بودن متغیرها از آزمون اسمیرنوف – کولموگروف استفاده شد، که مشاهده گردید متغیرها از توزیع نرمال برخوردارند و در این حالت با استفاده از آمار استنباطی به تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق پرداخته شد و از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای یافتن ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته و از تکنیک اهمیت نسبی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد ابعاد سلامت در افزایش اعتماد سازمانی رابطه معنی داری دارند. همچنین یافته ها حاکی از آن است که ابعاد سلامت در افزایش اعتماد سازمانی دارای اهمیت نسبی یکسانی نیست.

    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، اعتماد سازمانی، معلمان مقطع راهنمایی شهرستان پارس آباد
  • فرهاد شیرپور *، شجاعت قاسمزاده صفحات 78-94

    هدف از این پژوهش بررسی آسیب شناسی مدیریت منابع انسانی در مرزبانی استان اردبیل بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی می باشد که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارکنان مرزبانی استان اردبیل در سال 1395 می باشد که براساس اداره آمار و اطلاعات مرزبانی استان اردبیل به تعداد 336 نفر می باشند. نمونه ها را به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب و سپس حجم نمونه با است فاده از جدول کوکران 181 نفر تعیین شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه آسیب شناسی منابع انسانی(صفری و همکاران، 1393) بود. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه ها به وسیله اساتید مدیریت تایید و سپس پایایی آلفای کرونباخ این پرسش نامه 0.84 گزارش گردید. برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی شامل فراوانی، انحراف معیار و میانگین و در بخش آمار استنباطی از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای بر آسیب های مدیریت منابع انسانی تاثیر دارد. و اولویت بندی این عوامل نشان داد که عوامل ساختاری بیشترین تاثیر و عوامل زمینه ای کمترین تاثیر را بر آسیب های مدیریت منابع انسانی دارند.

    کلیدواژگان: عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، عوامل زمینه ای، مرزبانی، استان اردبیل
  • بلال احمد کیفی*، بهاءالدین غ.مجتبی، مصطفی گ.مجتبی، فرید یونس صفحات 95-118

    تاثیر فرهنگ پذیری بر سبک رهبری موضوع مهمی برای جامعه جهانی است. در این پژوهش از طرح کمی، غیرتجربی، توصیفی- همبستگی با استفاده از داده های گذشته نگر اولیه استفاده شد. هدف این مطالعه این بود که ببیند آیا جنسیت، تحصیلات، درآمد، زبان اصلی که در خانه صحبت می شود، سطح فرهنگ پذیری در افغانستان، و سطح فرهنگ پذیری آمریکایی، سبک های رهبری وظیفه محور و رابطه محور را پیش بینی می کنند یا خیر. پاسخ دهندگان بزرگسالان افغان آمریکایی بودند که در حال حاضر در سیستم بهداشت ایالات متحده به عنوان پرستار ثبت شده با یک یا هر دو والدین اصالتا از افغانستان کار می کنند، تعداد شرکت کنندگان 171 نفر. نتایج نشان داد که سطوح رهبری وظیفه مدار به طور مستقیم با دامنه کنترل (تعداد زیردستان تحت نظارت) مطابقت دارد. هر چه تعداد زیردستان بیشتر باشد، گرایش به رهبری وظیفه محور بیشتر می شود. هر چه تعداد زیردستان کمتر باشد، تمایل به رهبری وظیفه محور کمتر است. هیچ یک از متغیرهای دیگر به طور قابل توجهی به پیش بینی رهبری وظیفه محور کمک نکردند. با توجه به تغییر مداوم رشته پرستاری، نیروی کار متنوع و تقاضای زیاد برای مدیران مراقبت های بهداشتی، برنامه درسی پرستاری باید بر اهمیت مهارت های رهبری تاکید کند. مفاهیم، محدودیت ها و جهت گیری ها برای تحقیقات آینده مورد بحث قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: افغان آمریکایی، پرستار ثبت نام شده، عوامل فرهنگ پذیری، رهبری، فرهنگ، وابستگی نسلی، محدوده کنترل
|
  • Shahram Bagzadeh * Pages 3-22

    This research was conducted with the aim of investigating the Impact of Interactive Leadership on Human Resource Excellence with the Mediating Role of Talent Management in the Tax Affairs Department of Ardabil Province. The information related to the theoretical parts of this research has been prepared using the library and documentary method, and the practical part information has been collected in the field through standard questionnaires from statistical samples (250 employees of the tax affairs department of Ardabil province). To measure the variable of excellence of human resources from the questionnaire "Tims, Bakker and Derks" (2012), To measure the interactional leadership variable from the "Bernard M. Bess" questionnaire (2017). Also, to measure the variable of talent management, the standard questionnaire of "Shabanpour and Igdir" (2013) was used. The validity of the questionnaires was checked using the face validity method And the reliability of the questionnaires was measured using Cronbach's alpha, which were: Interactive leadership: 0.751, human resource excellence: 0.744, and talent management: 0.728. Data analysis has been done using the structural equation test in the software package "Lisrel". And the research results indicate that; The talent management variable (with a beta coefficient of 0.48) increases the impact of interactive leadership on human resource excellence.Also, interactive leadership on the excellence of human resources (with a beta coefficient of 0.45), Interactive leadership on talent management (with a beta coefficient of 0.60) And talent management had a significant positive effect on the excellence of human resources (with a beta coefficient of 0.54).

    Keywords: interactive leadership, Excellence of human resources, talent management
  • Mohammad Heidari Goujani *, Taghi Rahimi Pages 23-40

    Companies invest in human resources in order to grow and improve the performance of the stock fund, and they believe that experienced and skilled personnel can play an effective role in the growth of the performance of the stock fund and its efficiency. Of course, the Covid-19 disease may also change this effect. In order to analyze the research hypotheses, the statistical population was selected from 2016 to 2021 and for 6 years, and included listed companies, and the statistical sample was selected using the elimination method, with the number of 123 companies. The research method used is a descriptiveanalytical method, and historical research data was collected and classified by referring to financial statements and reports of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The panel data method was used to analyze the statistical data; And in the analysis section, descriptive and inferential statistics and various related tests were performed and data analysis was done using Eviews version 9 software. According to the analysis of the regression model, the findings of the research show that there is a positive and significant relationship between the efficiency of human capital and the performance of stock funds during covid-19 in companies listed on the Tehran Stock Exchange, so that in this research, based on the tstatistic, the degree of influence Both special hypotheses (valueadded function of human capital and human capital assets) were determined, and due to the Covid-19 disease, it can be said that the relationship between human efficiency and stock fund performance decreases.

    Keywords: efficiency of human capital, stock fund performance, Covid 19 disease
  • Mohammad Ayini *, Hoshang Rahnama Qara Khan Biglo, Naser Vazifeh Damirchi Pages 41-62

    Customer loyalty is one of the main goals of marketing activities of any organization and different organizations seek to attract customer loyalty in various ways, so the purpose of this study is to evaluate the impact of brand love, change cost, perceived value, perceived service quality, Brand experience and brand reputation are based on brand loyalty with the mediating role of brand satisfaction and brand trust. The present study is applied in terms of purpose and is a descriptive research based on data collection method and correlational in terms of data analysis method. The statistical population of the present study includes all customers of Bank Mellat in Meshkinshahr, of which 268 people were selected as a statistical sample. A questionnaire was used to collect data. Structural equation modeling was used to test the research hypotheses. The results of data analysis showed that the quality of perceived customer service and brand experience indirectly have a positive effect on customer loyalty through customer satisfaction and customer trust. Also, perceived value through customer satisfaction and brand reputation through brand trust have an effect on customer loyalty. They are positive. Also, the hypothesis of the cost of brand change with brand loyalty was not confirmed. The results of lateral analysis showed that the variables of brand satisfaction, brand trust and brand loyalty are in good condition.

    Keywords: Brand Loyalty, Brand Satisfaction, Brand Trust, Perceived Value, Brand Reputation, Brand Experience, PerceivedService Quality, Brand Love, Cost of Change
  • Javad Ali, Ebrahim Dadfar *, Aliyeh Sepah Pages 63-77

    The main purpose of the research is to investigate the importance/relative weight of organizational health in increasing the organizational confidence of middle school teachers in Pars Abad city. The sample size was selected based on Cochran's formula of 199 people and the respondents were selected by stratified random sampling method. A questionnaire was used to collect information. The reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha coefficient. In order to analyze the data, descriptive statistics were used for classification, preparing many charts and tables, and to test the hypotheses, the Smirnov-Kolmogorov test was first used to know the normality of the variables, and it was observed that the variables have a normal distribution and In this case, research hypotheses were analyzed using inferential statistics, and Pearson's correlation coefficient test was used to find the relationship between independent and dependent variables, and the relative importance technique was used. Research findings show that health dimensions have a significant relationship in increasing organizational trust. Also, the findings indicate that the dimensions of health in increasing organizational trust do not have the same relative importance.

    Keywords: organizational health, organizational trust, middle schoolteachers of Pars Abad city
  • Farhad Shirpour *, Shojaat Qasemzadeh Pages 78-94

    The purpose of this research was to investigate the pathology of human resources management in the Border Guard of Ardabil province. This research is applied in terms of purpose, which was carried out in the field. The statistical population of this research includes border guard employees of Ardabil province in 2015, who are 336 people according to the statistics and information department of Ardabil province. The samples were randomly selected and then the sample size was determined using Cochran's table of 181 people. The measurement tool included the human resources pathology questionnaire (Safari et al., 2013). The content and form validity of the questionnaires were confirmed by management professors and then the Cronbach's alpha reliability of this questionnaire was reported as 0.84. For analysis, descriptive statistics including frequency, standard deviation, and mean were used, and in the inferential statistics section, a one-sample t-test was used. The findings of the research showed that behavioral, structural and contextual factors have an effect on human resource management injuries. And the prioritization of these factors showed that structural factors have the most impact and contextual factors have the least impact on human resource management damage.

    Keywords: structural factors, behavioral factors, background factors, border guard, Ardabil province
  • Belal Ahmad Kaifi *, Bahaudin Ghulam Mujtaba, Mustafa Ghulam Mujtaba, Farid Younos Pages 95-118

    The impact of acculturation on leadership style is an important topic for the global community. A quantitative, non-experimental, descriptive-correlational design using primary retrospective data was employed in this study. The objective of the study was to see if gender, education, income, primary language spoken at home, level of Afghan acculturation, and level of American acculturation predict task- and relationship-oriented leadership styles. Respondents were Afghan American adults currently working in the U.S. Health System as registered nurses with one or both parents originally from Afghanistan, N = 171 participants. The results showed that levels of task-oriented leadership correspond to the span of control (number of subordinates overseen) directly. The more subordinates, the greater the tendencies toward task-oriented leadership. The fewer subordinates, the lower the tendencies toward task-oriented leadership. None of the other variables contributed significantly to predicting task-oriented leadership. Due to the constant changing nursing field, diverse workforce, and high demand for healthcare administrators, nursing curriculum should emphasize the importance of leadership skills. Implications, limitations, and directions for future research are discussed.

    Keywords: Afghan American, registered nurse, acculturationfactors, leadership, culture, generational affiliation, span of control